1. Which Railway Station Gets Eat Right Station certificate?

a) Chhatrapati Shivaji
b) Lucknow Station
c) Gorakhpur Station
d) New Delhi

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Chhatrapati Shivaji

2. Who inaugurates the 2nd Eat Right Mela?

a) Home Ministry
b) UNO
c) Health Ministry
d) Prime Minister

Click to See Answer

Correct Answer: (c) Health Ministry 

3. Name of the book launched in Eat Right Mela?

a) Green Book
b) Purple Book
c) Red Book
d) Yellow Book

Click to See Answer

Correct Answer: (b) Purple Book

4. Who has launched the 5 documents developed by UGC covering the 5 verticals of quality mandate in New Delhi?

a) HRD Minister
b) Education Minister
c) Narender Modi
d) Amit Shah

Click to See Answer

Correct Answer: (a) HRD Minister

5. RBI launches a new Prepaid Payment installment what is the limit for it?

a) 10,000
b) 12,000
c) 11,000
d) 15,000

Click to See Answer

Correct Answer: (a) 10,000

6. Book: Dreams of a Billion! India and the Olympic Games penned by:

a) Boria Majumdar
b) Nalin Mehta
c) Nalin Gupta
d) Peter Berkey

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Boria Majumdar

7. Indian Railways started a Glass enclosed vista dome “Him Darshan Express” train with glass Rooftop from:-

a) Shimla to Katra
b) Shimla to Manali
c) Manali to Katra
d) Shimla to Kalka

Click to See Answer

Correct Answer: (d) Shimla to Kalka

8. Private Bank Federal tied up with:

a) SBI
b) NHB
c) NABARD
d) Magic bricks

Click to See Answer

Correct Answer: (d) Magic bricks

9. Who gives a $210 Million loan for Irrigation Solar Energy Project?

a) WORLD BANK
b) IMF
c) RBI
d) AIIB

Click to See Answer

Correct Answer: (d) AIIB

10. Da Chen, who created the critically acclaimed memoir “Colors of the mountain” Passed away who was she?

a) writer
b) storyteller
c) Dramatist
d) Actor

Click to See Answer

Correct Answer (b) storyteller

11. Who has released a postage stamp to commemorate distinguished service and glorious contribution of DRI?

a) Finance Minister
b) Home Minister
c) HRD
d) Road Minister

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Finance Minister

12. Allee Willis passes away who was she?

a) Singer
b) Songwriter
c) Musician
d) Dancer

Click to See Answer

Correct Answer: (b) Songwriter 

13. 5th Round of India-Japan Maritime Affairs Dialogue was held?

a) Tokyo
b) China
c) Manila
d) Shanghai

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Tokyo

14. AAO Bestows life Achievement honor to

a) Santosh Honavar
b) Ravish , Gyani
c) Honavar Majumdar
d) Kumar Antino

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Santosh Honavar

15. Kotak Mahindra tied-up with whom to enables EMI’s Debit cards

a) Pine Labs
b) Muthoot
c) Allahabad Bank
d) Magic Bricks

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Pine Labs

26 March 2020 Current Affairs

Read 26 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 26 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

25 March 2020 Current Affairs

Read 25 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 25 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

24 March 2020 Current Affairs

Read 24 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 24 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current...

read more

22nd March 2020 Current Affairs

Read 22 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 22 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

21st March 2020 Current Affairs

Read 21 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 21 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

Online CTET Papaer 1 & 2 Coaching

Live Interactive Classes for CTET Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- OnlyUse Coupon Code CTET2020 to grab the Offer!Get 7 Days Free Trial.Start Online Coaching for CTET Paper 1 and 2 exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests.Online...

read more

Online DSSSB PRT TGT PGT Coaching

Live Interactive Classes for DSSSB Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code DSSSB2020 to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for DSSSB PRT, PGT & TGT exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests....

read more

Online SSC and BANK Coaching

Live Interactive Classes for SSC And BANK Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code SSCBANK to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for SSC and Bank exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests. Online...

read more

26 मार्च 2020 करंट अफेयर्स हिंदी में

पढ़ें आज (26 मार्च 2020) के टॉप करंट अफेयर्स हिंदी में, द एग्जाम गुरु (The Exam Guru Institute) प्रतियोगी परीक्षाओं की तैयारी कर रहे छात्रों एवं पाठकों के लिए दैनिक हिंदी करंट अफेयर्स प्रस्तुत कर रहा है। पढ़ें आज (26 March 2020) का करंट अफेयर्स प्रश्न और उत्तर के साथ...

read more